Bochet, mjöd gjord på karamelliserad honung. Denna smaksatt med aprikoser och franskt ekspån.
Första omnämnandet av bochet var i en fransk kokbok från 1393.
Symbolen wyrd är en modern hednisk företeelse, och förekom vad jag hittat första gången 1993 i boken Helrunar: A Manual of Rune Magick (1993, Mandrake of Oxford) av Jan Fries. Symbolen ska innehålla alla runorna och symbolisera väven.
Själva ordet och begreppet wyrd är äldre och ska komma från engelskans weird och ha en koppling till Urd, ödet.
Jag är hedning som lever här och nu, inte där och då. Därför är det naturligt för mig att fånga upp och utveckla modern hedendom och jag har därför wyrd som en tatuering på vänster underarm.
Är han nöjd med resultatet och önskar dela med sig av receptet? Har ej vågat mig på bochet ännu men det lockar.
Är du van att brygga mjöd så är det inte så svårt. Du kokar helt enkelt honungen innan du tillsätter vatten och jäst. Se till att ha en rejält stor kastrull, det kokar lätt över.
Första gången kokade jag 90 minuter, andra gången 60 minuter och tillsatte torkade aprikoser i sekundären.
Så klart vänta att tillsätta jästen tills honungen och vattnet nått rumstemperatur.
Lycka till.
Ah, låter inte så farligt svårt då!
Tack för svar och bra inlägg!