Rengöra hjälmremmarna

Den här sommaren är varm och svettig och då bildas det saltfläckar på kläderna när vi cyklar. Du har säkert sett det på dina medcyklisters ryggar. Då gäller det att inte bara dricka vatten, utan även fylla på saltnivåerna i kroppen. Men det ska inte det här blogginlägget handla om. Utan det ska handla om remmarna på din hjälm. Ser de ut som på min hjälm, som saltlaktritsremmar?

saltremmar

Det är enkelt att rengöra remmarna. Fyll en hink eller en balja till bredden med ljummet vatten och ha lite Yes diskmedel. Vispa runt lite så diskmedlet löses upp. Lägg en pinne eller något tvärsöver och lägg hjälmen där ovanpå så att remmarna hamnar i vattnet. Jag trädde min målarpinne jag ärvt av far, genom hjälmen liksom. Prova dig fram vad som passar din hjälm.

sommarbad

Låt hjälmens remmar njuta av att ligga i spa:t en stund. Ta upp den och skölj ur remmarna och pytsen. Fyll på med kallt vatten och gör om proceduren så kvarvarande diskmedel sugs ut.

Fiska sen upp hjälmen och skölj ur remmarna igen och häng upp på tork. Klart! Njut sen på nästa tur med remmar som är mjuka och mer följsamma igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.