Kalleankastilen

Så här kanske det diskuteras:
– Vilken cykelstil har du?
– Jag har Armstrongstilen.
– Och jag har Bassostilen.
– Jag kör med Kalleankastilen.

När jag cyklar till jobbet brukar jag studera andras cykelstilar. En förhärskande stil är vad jag kallar Kalleankastilen. Den ser lustig ut och är komisk. Folk sätter halva foten på pedalen, så endast ledknölen under stortån är i kontakt med pedalen. Andra fothalvan hänger ned på utsidan av pedalen då många kör med mjuka skosulor. Sen har de vridit in hälen i den linje som den ska vara. Så det ser precis ut som Kalle Anka med sina breda utstående fötter cyklar.

Det är riktigt kul att cykla till jobbet!

Undrar vilken cykelstil jag har?

Fick höra att jag “har en speciell åkstil” när jag kör mtb. Att jag “kör med armarna brett isär… armbågarna står rätt ut“. Vad ska man kalla en sån stil? Krogköträngselstilen – som när man försöker tränga sig fram? Är väl det jag försöker göra, tränga mig fram mellan snår och slyn.

Undrar vilken åkstil jag har på räcern?

En reaktion på ”Kalleankastilen”

  1. Du ser ju inte klok ut när du cyklar i skogen.. ;o) Klart att alla har olika stilar, men så länge det funkar för individen är det ju bara att köra på. Jag ser ju helt krum ut på min Inbred, för att den e så liten, men det är ju tack vare storleken som den e så snabb och skojig i Hellas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.