Avtrubbad

Trodde jag kände min kropp väl. Hur den reagerar i olika situationer. Men nu är jag tveksam och lätt förvirrad. Vet inte vad det är för fel, men det finns två alternativ.

I torsdags eftermiddag kom det första alternativet. Jag började nysa nåt så infernaliskt och näsan blev täppt. Fick snyta mig om vartannat. Det lugnade ned sig efter två whiskyn i baren, men jag förbannade mig själv att jag inte längre släpade omkring på Esberitox i väskan. “Behandlingen bör startas så snabbt som möjligt när förkylningssymptom uppträder.”

Typiskt att bli förkyld veckan innan två av årets två cykeltävlingar! Nationaldagsspelen på onsdagen och Lida Loop på söndag. Som jag aldrig fått köra de andra åren pågrund av just sjukdom! Det ligger en förbannelse över Lida!

Det var på fredagen det andra alternativet dök upp. Ögonen kliade hela dagen. Jag kollade tidningens pollenprognos och jodå, det var medelhöga halter av gräs. Kan det vara så enkelt, att jag har fått en allergisk reaktion och inte är förkyld?

Men det kan inte stämma! För några år sen gick jag på hyposensbehandling och det har hittills hjälpt mig att slippa vårens vedermödor. Behandlingen ska hålla några år, men garantier finns det aldrig.

Kanske har jag blivit så avtrubbad av att under flera år varit fri från allergi och att jag därmed glömt bort hur en allergisk reaktion känns? Funderar på att söka anställning på en kennelklubb för att få återuppleva känslan igen och åter bli kompis med min kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.