Pang! Helt hopplöst

Ingen klarar av att leva med sömnbrist för länge. Jag gör det inte. Vaknat för tidigt flera dagar i sträck, helt hopplöst att sova. Har fått sova fyra timmar inatt. Helt omöjligt att somna om. Hela dagen har gått i ultrarapid och seghet.

Sakta växer det hela. De blir fler och fler och pang så är de överallt hela tiden. När de skingras för vinden efter genomgången lägger jag mig helt utmattad och försöker sova. Det går inte. Är för uppvarvad.

Bälgar i mig en stor mugg kaffe, tar med badbyxorna och åker med i dubbeldäckaren till badet. Hoppar i två gånger och pang! Det känns som jag spräcker ena trumhinnan. Det gör fruktansvärt ont i örat. Jag piggnar dock till av badet och efter middagen går det uppåt. En lååååång promenad och tillbaka så pang! En fruktansvärd allergishock. Förutom den malande värken i ena örat efter badet, kliar det i ögonen, näsan är supertäppt, halsen kliar och jag är matt. Igen. Whisky och bilder från Färöarna under en filt kurerar mig efter en stund. Musigt.

När vi ska somna, slår det mig, pang! Alla saker jag skulle gjort under dagen. Inget blev gjort. Var för urlakad för att ens orka tänka. Om vi somnar före tolv och får sova länge så löser det sig. Vi somnar ihopslingrade före tolv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.