Avprickat och klart

När vi var i Paris för sex år sen, fanns det bara två spårvägslinjer. Men T1 var avstängd, så det blev bara diggning av linje T2. Nu har RATP öppnat två linjer till. Linje T3 går i en boulevard i södra Paris och ersätter ringlinjebuss PC1. Samt linje T4 som går på en gammal järnväg i österförort. I måndags åkte vi T3 följt av T2 och i onsdags T1, men den var tråkig. Det är många som ska åka med T1, så hållplatsuppehållen blir mordiskt långa och sega. Linje T3 var både vacker och geschwindt. Åkandes på linje T4 utbrister Klonen:

– Nu har gjort allt vi skulle göra!

Det vi gjort är besökt Effeltornet, Montmartre, Triumfbågen, köpt souvernirer och absint, ätit crêpes, druckit espresso, åkt massa metro och de fyra spårvägslinjerna samt mycket mer.

– Avprickat och klart, vi drar till flygplatsen och flyger hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.