Bortskämd rygg

Har alltid haft lätt för att få ont i korsryggen. Oftast när jag går för sakta, för då har jag dålig hållning. Eller numera när jag cyklar länge. Sedan några år tillbaka, tränar jag magen mycket, då det är den som ska avlasta ryggen. Men nu har jag inte tränat magen alls på två veckor, inte ens core. Har tränat andra trevliga muskler. Och det märks…

I skogen cyklar jag mest på min heldämpade Salsa med flera växlar. Bakdämparen och alla växlarna gör att jag kan sitta mycket på den, utan att få ont i ryggen. Men nu med min enväxlade Surly utan bakdämpare, blir det jobbigt för ryggen. Man har rätt växel ungefär 20% av tiden, resten är det fel. Då får man stå upp och bryta. Och de få gångerna man sitter, så slår alla rötter och stenar rakt upp i ryggen. Och det märks…

Ryggen har blivit bortskämd. Men nu är det slut med det, det är dags att börja träna magen igen! Men även träna upp mina singlespeedmuskler, och då handlar det inte bara om benen, som får jobba hårt med bara en växel, utan även ryggen ska härdas. Det handlar om mer core och mer cykling på singlespeeden. Nu ska den bortskämda ryggen få se på andra bullar!

En reaktion på ”Bortskämd rygg”

  1. Ryggslutet, höfterna, axlarna, “file’musklerna”, biceps och ben. Det behöver du ha bra av förutom magmusklerna om du skall fortsätta kojka på din singlespeed 😉

    Man blir bortskämd med heldämpat och växlar, så är det bara! Jag blir betydligt mycket tröttare snabbare på min ss än på min fd fs. Effektivare träning?

    /Mattias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.