Enkelt och skönt

Ibland krånglar man till saker i onödan i tron att det blir bättre än när det är enkelt. Och det hela eskalerar gärna att bli större och värre hela tiden. När det i själva verket är tvärtom. Så utrustade med mat och dricka begav vi oss iväg till Skansen för att spana in alla djur.

Värmen var nog inte den bästa för varken oss människor eller pälsbeklädda djur. De sökte skugga så de var svåra att se. Till och med sälarna hade lagt sig på botten av bassängen för att svalka sig. Älgen låg och andades tungt och såg mest ut att inte trivas alls. Inte lätt att vara djur i denna värmen.

Men vi hittade en grön gräsmatta och fällde ut vår filt för att äta och bara umgås. Så lugnt, så fridfullt, så avkopplande, så skönt. Hade gärna legat där hela dagen i gräset med min älskade. Det hade varit skönt. Men vi var bortbjudna på kvällen. Men tänk, att så enkla saker kan vara de skönaste och bästa. Varför ska vi krångla till allt hela tiden? Varför?

3 reaktioner på ”Enkelt och skönt”

  1. A-K och jag hamnade uppe på skansen helt oplanerat en lördagförmidag way back. Jag hade hämtat henne från tåget och vi hade inget planerat. Bergbanan upp och vi hamnade i bagarstugan på höger sida strax innan man kommer fram till Bollnästorget. Det var en äldre herre och en ung tjej som stod där och bakade. Båda var mycket trevliga och roliga att prata med. Vi kom inte därifrån på flera timmar!

    Skansen is da shit för förälskade par.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.