Vänstervriden espresso

Högerhänt är jag ända ut i fingerspetsarna. Så det är ett helt projekt att bara borsta tänderna med vänsterhanden. Då ska jag inte nämna de andra toalettbestyren som är svåra att utföra med fel hand.

Du ska bära slynan i 2-3 dagar, tyckte jag läkaren sa inatt på akuten
En slyna? utbrast jag, småhög på morfin
Nej, en slynga, svarade hon på knacklig svenska

Den kallas så numera, slynga, det vi andra kallar mitella. Sån har jag nu högerarmen i, för att avlasta axeln. Det otroliga är att jag inte har det minsta värk sen axeln kom tillbaka i led inatt. Bara lite öm när jag rör axeln i vissa lägen.

Jag övar vänsterhandens finmotorik genom att bland annat skriva små lappar. Det går inte fort när jag skriver, men det är faktiskt läsligt, trots att allt blir vänstervridet. Elins enda undran var hur jag bär mig åt för att göra espresso med bara vänsterhanden. Också ett sett att se på saken, att det måste vara det det värsta som skulle kunna hända, att jag inte får mitt kaffe.

2 reaktioner på ”Vänstervriden espresso”

  1. En liten fråga, var fick du tag på din slynga/mitella? Har letat som en galning, oxå blivit beordrad att använda en. (2 översträckta armbågar)… Men apoteket säljer ju inga…

    ps. skrivarkonsten äger du :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.