Vansinne, dårskap eller bara modigt?

Idag (ska det ju vara!) är det dags igen för årets cykeltur. För fjärde året och för mig tredje gången, är det dags för Happy Witch Ride -07! Vilket innebär att cykla på Roslagsleden på hösten när det förhoppningsvis är som överjävligast väder som regn och kyla. Vi kör den i två varianter, den långa från Grovsta på 10 mil och den korta från Domarudden på 6 mil. Båda med målgång vid Danderyds kyrka. För er som inte vet, är Roslagsleden en vandringsled som till större delen slingrar sig fram genom Roslagens skogar på smala stigar. Torra stigar, leriga stigar, steniga stigar, rotiga stigar, ja alla dess sorters stigar.

De som kör den långa turen från Grovsta får starta tidigt på morgonen innan solen gått upp och sluta i Danderyds mörker. Därför väljer jag som jag gjort tidigare år, den korta från Domarudden. Då kan vi både starta och sluta i dagsljus, och slipper släpa på pannlampor och batteripack.

Första året som jag körde Happy Witch Project II var år 2005. Då körde Kaj och jag från andra hållet. Vi började vid Danderyds kyrka och cyklade norrut och mötte upp de som kom från Grovsta och sen cyklade vi tillsammans söderut igen.

Min riktiga Witch blev Happy Witch Ride -06. Då var det bara jag och Kaj som körde från Domarudden, och som det hör till på en en Witch Ride, så var vädret perfekt. Bara några plusgrader och regn hela dagen. Och kan man köra vilse, så gör man det. Vi körde fel en mil och kom tillbaka till vår utgångspunkt Domarudden! Då var det bara att bita ihop och bara börja om igen.

Iår verkar det som vi blir fyra stycken från Domarudden. Jag, den gode vapendragaren Kaj, Nisseson och Jocke. Vi får se vilka som klarar sig fram helskinnade, vilka som blir vilse i skogen, eller blir kvar för alltid. Vädret blir tyvärr annat än bra. Det blir +10 grader och soligt. En Witch Ride kräver regn och max fem plusgrader.

Tänkte försöka kicka upp bilder live direkt från skogen på min nya fotoblogg “Zonens mystik“.

Jag undrar hur det står till egentligen. Är jag inte riktigt klok, eller är jag fisk?

2 reaktioner på ”Vansinne, dårskap eller bara modigt?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.