Barndomens dofter

Stod och väntade på syrran på stan, och blev då påmind om de två lukterna som hänger över Karlstad. Sakta försjönk jag i tanken tillbaka till barndomens lukter där man beroende på var man var i stan och på vindriktningen, kunde känna doften av något gott eller lukten av något äckligt. Ibland kunde man till och med få en blandning av de båda, vilket var en spännande blandning.

Syrran kom och fick mig tillbaka till nuet, och där kände jag de båda lukterna på en gång. Kände den där spännande blandningen av en god doft och en äcklig lukt. Det var den goda lukten från Löfbergs kafferosteri och den äckliga lukten av nitrit från Skoghalls pappersbruk. Snacka om en blandad doft; nyrostat kaffe blandat med skit! Jag klarar mig bra med bara den ene.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.