Extra allt

SJ har infört ett nytt biljettsystem, där man först köper en basbiljett och sedan lägger man till olika tjänster efter egna önskemål. Dessa tjänster kan vara platsreservation, ombokningsbarhet, internetuppkoppling, lagad mat och så vidare. Uppenbarligen har jag missat att SJ redan dragit igång det nya systemet. På tåget upp till Borlänge imorse hade jag glömt köpa till extratjänsten vatten på toaletten samt tvål på toaletten. Även tjänsten värme i vagnen hade jag glömt boka. Det var svinkallt, hur jag än skruvade upp termostaten. Jag tyckte nog det var bättre förr, när vatten, tvål och värme ingick i priset. Vad hittar SJ på för dumheter härnäst, att man måste komma ihåg att boka tillvalstjänsten personvagn, annars får man åka i en godsfinka?

En reaktion på ”Extra allt”

  1. Nu åker jag endast tåg några gånger per år, oftast blir det destinationer som Stckholm-Göteborg eller Stockholm-Malmö, men då brukar vi åka med “just nu 1:a klass” som faktiskt är ett riktigt trevligt alternativ som SJ erhåller. Att däremot åka i en kall vagn låter riktigt otrevligt, själv åkte jag till Eskilstuna för några sommrar sen när ventilationen inte fungerade och det var ca 40 grader varmt i vagnen -väldigt irriterande att komma fram utslagen och plaskblöt av svett :-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.