Oföreningar

Det finns föreningar för alla och allas intressen. Föreningar där människor samlas och umgås för att de delar ett intresse. Helt naturligt tycker jag, att människor söker sina likar. Men vad jag har svårt att förstå, är dom som samlas och bildar föreningar för något de inte tycker om att göra! De träffas och samlas i en förening för att inte göra det som för människor samman.

Tänk att vi har en förening för dom som inte tycker om cyklar eller att cykla. De träffas och umgås för att för att bara inte cykla. För att helt enkelt låta bli att cykla. Mycket egendomligt tycker jag.

Eller tänk på nykterhetsföreningarna. Folk träffas för att de helt enkelt inte gillar att dricka alkoholhaltiga drycker. (Jag är inte alls emot deras grundläggande ställningstagande att leva ett nyktert liv, för det är vettigt, det är bra…) Men vad gör de då på sina träffar? Blir det inte väldigt negativt att träffas för att låta bli att göra saker?

Varför lägga tid tid och kraft på något man inte gillar att göra, istället för att lägga den tiden på något man tycker om att göra? Träffa andra för att göra roliga saker tillsammans!

En reaktion på ”Oföreningar”

  1. Nykterhetsföreningar samlar människor som vill minska alkoholnyttjandet, och vill alltså förändra samhället. Oavsett vad man tycker om denna politiska ståndpunkt har jag mer respekt för människor som engagerar sig för förändring (missnöje) än de som engagerar sig för konservatism (bevara något som det är) och bekvämlighet (sitta och mysa med kompisar).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.