Ölgubbe på äldre dar

Egentligen tycker jag inte om öl, har aldrig lärt mig dricka. Visst, det kan hända att jag sveper en kall stor stark, men det har bara skett efter typ åtta mils cykling mitt i sommaren. Men inte annars.

Men nu har jag fallit för grupptrycket på cykelforumet Happymtb.org och börjat köpa massa konstig dyr belgisk öl. Eller mer bestämt Trappistöl. Började redan i somras när jag väntade på bussen hem från Västervik. Tog då en Rochefort 8 på en uteservering. Den passade min sinnsesstämning, då den var mörk, mustig och tog tid att dricka. Senare gick jag igenom Chimays olika färger; vit, blå och röd. Men tyckte de var för söta. Provade även Rochefort 10, men för söt den med. Orval var inte ens god, så den andra flaskan gav jag bort. Men sen så fick jag smak för Westmalle, den var precis min smak. Och La Trappe dubbel var inte dum den heller, däremot var trippel lite för mycket på en gång. Nu blev jag tipsad av Nypan att testa Maredsous 6 som iofs inte är ett trappistöl, men likväl ett belgiskt klosteröl. Köpte inte två som brukligt, då de redan håller på att ta slut i Stockholm. Det är Happyiterna som håller på och köper upp alla som finns. Så jag köpte fyra på en gång och hoppas på att den är god.

Verkar som jag blivit en ölgubbe till slut. Det tog sina år, men jag hoppade iaf över mellanöl, folköl, fulöl och elefantöl. Gick direkt på finölen! Men man bör väl fylla gubbe innan man kan bli ölgubbe och fylla sig med öl?

Men jag tycker ju inte om öl!

Happyit = cuklist som hänger på sveriges största cykelforum Happymtb.org

En reaktion på ”Ölgubbe på äldre dar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.