Faderskapsrollen

Någon pappaledighet, föräldraledighet eller några garantidagar har jag aldrig haft. Sån lyx fick jag som pappa och vårdnadshavare aldrig ens se röken av. Alla sådana dagar lade modern beslag, helt enligt lagen. Vi lever ju i ett jämställt land. Eller hur? Nu har jag förmånen att ha 34 dagars semester per år, så vi kan vara tillsammans rätt mycket ändå, förutom helgerna. Så efter omständigheterna är det så bra det någonsin kan bli.

Idag har det varit en underbar dag för faderskapsrollen. Klonen ville själv ut och cykla, dock var han väldigt trött imorse. Å andra sidan är han det jämt nuförtiden. Det var kortärmat och kortbyxor som gällde, det var hur varmt som helst. Snabbheten har han inte cyklat ihop ännu, men det kommer. Men det är underbart att få vara ute i skogen med sin avkomma under avslappnade former som cykling. Först kommer jag stolt som en tupp, efter kommer han jag är stolt över, trött som en liten gris. Men kämpar gör han. I sådan gyllene stunder skiter jag blankt i ur många pappaledighetsdagar jag inte haft, jag njuter av våra dagar tillsammans ändå. Det kan ingen ta ifrån oss. Aldrig!

En reaktion på ”Faderskapsrollen”

  1. Cykling med grabben slår det mesta, även fast det mest är jag som trampar när vi drar ut till Tullinge eller som igår när jag fick släpa Atles cykel i 40 minuter då han blev lite trött. Men man lär sig.
    Snart får han sin första springcykel och sen blir det någon grym 20″ Kona och sen en 24″ och sen en……

    Eller så kanske han svänger och börjar med bordtennis. Oavsett är tiden med sina barn den bästa tiden och det fattar man ju inte förrän man skaffar dom.

    Huj så djup jag blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.