Fördöma svart

Inledningsvis vill jag bara säga att jag inte har något alls emot Magdalena Ribbing, DN:s folkvettsexpert. Tvärtom, hon för en oförtruten kamp mot tölpar. All heder åt henne. Men i en chat på DN.se fick hon mig att reagera. Kanske det som var meningen, och då har hon isåfall lyckats. Hon svarade på frågan vad en man ska ha på sig på en finsk begravning (jag har uteslutet det oväsentliga):

svart skjorta är fritids- eller gangsterklädsel, absolut fel till begravning

Jag är alltså en gangster! Där ser man. Men vad kallade hon sig för nu igen, folkvettsexpert? Är det något vidare folkvett att kalla människor som gillar en viss färg för kriminella? Är det inte det lite trångsynt och fördomsfullt? Hon om någon borde ju veta bättre. Hon hade nog bara en dålig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.