Lögnens tro

I tv och tidningar förfasar sig flera präster över hur kyrkovaktmästarna krossar kistlocken när de ska gräva igen en grav, för att marken inte ska sätta sig efter ett tag. Prästerna påstår att de inte hade en aning om att så sker. Trots detta påstår kyrkogårdsvaktmästarna att de gjort så de senaste 15 till 20 åren. Även jag har hört talas om kistorna krossas vid gravsättningen. Men inte prästerna inte, de har i alla år trott att det varit en skröna. Och det är en präst bra på, att tro. Hela dennes existens hänger på att tro, så det ligger inte för en präst att veta, att tillskansa sig kunskap. Det är bara tro som gäller.

Antingen ljuger prästerna något kopiöst eller så är det fullständigt inkompetenta i sin yrkesutövning. Menar de verkligen att de inte under de senaste 20 åren ser vad som händer på sin egen kyrkogård rakt utanför sitt eget kontorsfönster? En arbetsplats de är satta att leda. Eller vågar de inte erkänna i media att de vet om det hela, men blundar för det?

Någonstans får jag känslan av att prästerna inte är helt sanningsenliga, att de helt enkelt ljuger oss rakt upp i ansiktet. Vem var det som sa, att advokater och präster ska man akta sig för? Det här bevisar bara den tanken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.