Ny inriktning

Sakta sakta ökar mina cykelmekningskunskaper. Förra gången vågade jag mig på att ta isär vevlagret på fixien, det med franska gängor. Rengjorde, fettade in och justerade in lagren så det slutade glappa. Det gick bra, inga ivägsmittande lagerkulor eller liknande hemska missöde.

Nu var det dags för nästa steg i min självutbildning. Det gick lite vilt till för min del på cykelpolon i söndags, så bakhjulet fick sig en liten smäll och blev lite vint. Varför då inte passa på att lära sig rikta själv tänkte jag, när jag kom hem? Läste på teorin i några böcker och började lugnt och metodiskt skruva på ekernipplarna. Och ta mig tusan om jag inte fick hjulet rakt igen! Nästan så jag inte såg var det var skevt förut, om det inte vore för de två tejpbitarna. Snart ger jag mig väl på och byter olja i dämparna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.