Tragikomisk gubbe

Det började med att han sa att han ville byta religion. Han frågade mig om svenska kyrkan vill ge honom 100 000 kronor, för då skulle han gå med. Annars funderade han på protestantism, katolicism eller ortodox. Vad svarar man på sånt? Sakta gled det över till att han tyckte att alla invandrare som bråkar och förstör, ska skickas tillbaka till hemlandet. Men vad gör vi med svenskar som bråkar och förstör, frågade jag, ska vi slänga ut dom också? Det kan man ju inte, svarade Abbe, som är född i Grekland och vars föräldrar kom från Turkiet. Eller var det tvärtom? Han bytte fot lite väl ofta för att jag skulle hänga med. Enligt en Expressenlöpsedel han hade inne i korvmojjen, är han Sveriges roligaste gorvgubbe. Jag tyckte han verkade mer tragisk än rolig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.