Fem tum rakt upp i rôva

Upptäckte att baksvingen på Salsan började glappa. Frågan var då om det var lönt att renovera lagren för nån tusenlapp, eller köpa ny cykel. Salsan är begåvad med 4 tums slag och är mer anpassad för crosscountry, men min cykling har gått mer åt all mountain (hela berget) och då känns inte Salsans fyra tum inte optimalt. Har kollat runt lite och tyckte Commencal Meta 5.5.2 med fem och en halv tums slag var fin. Den var ju svart! Men velade runt lite, kollade på Sunn Evo ett tag, men den var så dåligt specad för samma peng som Metan. Giant Trance X dök upp som en kandidat. Men varför nöja sig med 120 mm slag när man kan få 140?

Sagt och gjort, igår trampade jag hem en Meta med fem och en halv tums slag rakt upp i röva! Idag var det dags för första turen i skogen. Vilken skrattfest! Men det blev det lite tråkigt att cykla på den. Det var ju bara å trampa å trampa! Rötterna och stenarna var som bortblåsta. Bara flöt fram på ett stort hav av konstiga saker som stack upp och försökte vara ivägen. Men de lyckades inte. Dämparna jobbade på riktigt bra! Vilken härlig känsla att bara flyta fram! På hemvägen på grus och asfalt testade jag att låsa framdämparen och sätta bakdämparen på Propedal. Oj, vad det gick fint att trampa utan gung!

Nu står cykeln på balkongen å luktar bajs! En bit bajs av okänt ursprung hade fastat i länkaget. Uärgh! Min nya fina cykel är redan besudlad.

Bilden tagen i sunksoffan som står ovanför koloniträdgårdarna vid Hammarbybacken.

2 reaktioner på ”Fem tum rakt upp i rôva”

  1. Wow!

    En ny cykel ger alltid tillfredsställelse som ingenting annat kan ge.

    Hoppas att Du får njuta av alla tum Du kommer att dämpa upp i arselet framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.