Kan det jävlas så kan det

Idag har det strulat till max. Började på vår mtb-tur i skogen, då Klonen halkade omkring som ett skollat troll. Vet inte hur han bar sig åt, för enligt mitt och många andras tycke, borde han ha marknadens bästa grepp på våta rötter med Fat Albert. Så det blev en kort tur. Sen när vi skulle träna lite cykelpolo, gjorde han en oberiplig vurpa med sig själv, och slog sig illa.

På den sena tisdagsrajden fastnade bakväxeln vid en växling i kassetten och blev skadad. Det visade sig att klåparen som satt ihop cykeln på Cykloteket hade gjort kedjan för lång. Så när jag bland annat körde på lilla klingan fram och mitten bak, så slog bakväxeln i kassetten och hakade sig fast där. Dock blev den inte värre skadadinte värre än att jag kunde fortsätta cykla, men med ett begränsat växlingsregister.

När jag kom hem sent, visade pulscykeldatorn att jag bara cyklat i 10 minuter. Hade glömt slå på den när vi startade vid Hammarbybacken. Så där missade jag att logga cirka 3 timmar. Även gps:n hade lagt av efter cirka 2 kilometer, av de uppskattningsvis 3 milen.

Så nu är morgondagen räddas. Ska till Cykloteket och reklamera cykeln. De får byta den trasiga bakväxeln samt kassetten då bakväxeln tuggat på den. Jag litar inte på den kassetten något mer, den kan ju ha blivit hur skadad som helst i närkontakten med bakväxeln. Och när man byter kasset ska man även byta kedja. Allt detta får de stå för, då de satt ihop cykeln felaktigt. Och jag kommer kräva att de gör det medans jag väntar. Tänker inte lämna ifrån mig cykeln mer än så lång tid det tar att byta och justera grejerna. De ska vara glada att jag inte gör det som konsumentköplagen säger jag kan göra, kräva “rätt till ersättning för alla utgifter och förluster som du drabbas av på grund av fel på varan”. Det vore ju trevligt och ta taxi dit och hem med cykeln!

6 reaktioner på ”Kan det jävlas så kan det”

  1. Om sonen. En del. 3½ rad typ. Om yngsta dotter har det bloggats lite när hon har stora dampanfall – värre än modern. Fast OM dom slagit sig illa skulle jag nog skriva 2½ rad. Kanske.

    Men så har jag ju ingen fantastisk (trasig) cykel heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.