Smygstart

Inledde semestern ambitiöst med gummibandsträning varje dag. Andra veckan köpte jag en sån där ab roller och körde med den tre gånger. Men tredje veckan tog lättjan helt över. Tänkte att de där bråkande musklerna i skuldran skulle få en hel veckas vila, utan det minsta medvetna träning. Bara vardagsrörelser. Om jag inte fått mindre ont på ett halvår av diverse rörelser, borde ju det motsatta funka, tänkte jag. Och inte har jag haft ont iallafall de här veckorna. Så det borde ju vara bra.

Gick och tränade efter att jag vinkat av Klonen vid bussen. Första aktiva styrketräningen på mer än tre veckor. Det var inte bara för att jag tappat styrka som jag fick ta det lätt, ville inte chocka kroppen, utan smyga igång en vecka. Men jag saknade både motivation och koncentration. Mina tankar var någon helt annanstans. Även de behöver tränas upp efter semestern.

2 reaktioner på ”Smygstart”

  1. Den där “motivationen och koncentrationen”… verkar som om den tar längre semester från träning än kroppen.
    Min har tagit en långresa. Tror att den är inne på sitt 130:e varv runt jorden. Väntar förfarnade på att den ska komma hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.