Alltid redo

Det kom bara luft och ett litet puff ut vattenkranen. Det fanns varken kall- eller varmvatten. Ringde fastighetsjouren och felanmälde, tänkte att det kunde vara en större läcka någonstans som för ett år sen. Det var ingen fara för frukosten, då espressomaskinen var tillräckligt fylld med vatten, så jag iallafall fick kaffe. Men efter bara någon kvart fanns det sprutande vatten igen, så jag ringde jouren för att meddela att vattnet var tillbaka. Samtidigt ser jag hur en pickup från Stockholms Vatten kör ut från gården, det var tydligen något lokalt på min gård.

Efter den stora läckan för ett år sen, som varade över ett dygn, har jag under diskbänken en flaska vatten från Konsum och en tillbringare med kallt färskvatten i kylen. Liksom jag alltid har en ficklampa stående på micron. Det gäller att vara redo för alla eventualiteter.

En reaktion på ”Alltid redo”

  1. Kloka och enkla småknep som underlättar om det oförutsedda skulle inträffa.

    Jag har sedan jag körde punka på bilen mitt i natten i de Värmländska urskogarna med mig stövlar, varma kläder, ficklampa och första förband. Det känns vuxet och tryggt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.