Är det alltid så här?

Är det en slump eller är det alltid så här? Åker tunnelbana ungefär fyra gånger per månad, och då är det alltid stopp eller förseningar. Det kanske är en slump, att det alltid händer när jag åker. Det kanske till och med bara händer när jag åker, och alla andra tusentals avgångar är i tid. Vad vet jag. Förty är det ett faktum, att mina slumpmässiga resor alltid drabbas av förseningar eller som imorse, av stopp. Ett stopp som innebar att en femtonminuters resa tog 40 minuter med oändliga byten mellan bussar och långa promenader med en smärtande tå. Därför dristar jag mig i sann konspiratorisk anda, att dra slutsatsen att det alltid är så här. Det är alltid förseningar och stopp i tunnelbanan. Jag är bara lyckligt omedveten om dom när jag cykelpendlar. Och det är nu jag börjar fundera på hur jag ska vinterutrusta cykeln, för jag tänker inte stå och vänta en kall vinterdag på ett obefintligt tunnelbanetåg.

3 reaktioner på ”Är det alltid så här?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.