Obildade tölpar

Det är väl känt sen förr, att allmänbildningen hos de flesta är miserabel. Men jag slutar aldrig att förvånas när jag ställs inför folks totala obildning. Jobbar man som garderobiär borde man väl lära sig se skillnad på olika klädesplagg. Trodde jag. Men de är väl totalt ointresserade för vad de pysslar med.

Det är riktigt illa när folk inte kan se skillnad på en keps och en basker. Trots mina och hans kollegors försök att förklara skillnaden, så höll han fast vid att min fina keps var en basker. Och därmed ansåg han sig i sin fulla rätt att knöckla ihop den för att stoppa den i min jackärm. Jag protesterade förstås över hans omilda behandling, och sa att det inte är någon 10-kronors keps från Stadium, utan en dyr keps i ylle från Hattbaren.

Var ska jag göra av den då, undrade tölpen
Lägg den på hatthyllan, det är väl det man har hatthyllor till för, föreslog jag och pekade på hyllan ovanför galgarna
Vi har ingen hatthylla, svarade han ännu mer obildat, folk har inte hattar
Inte? Jag har ju en nu, svarade jag och nickade menande mot min keps
Vi kan inte ta ansvar för den, om den ligger där

Det var nu jag insåg att det inte var någon idé att försöka längre. När han inte ens vet att han har fullt ansvar för det jag hänger in hos honom, då han tar betalt. Och det är det som är det värsta, att jag ska betala tölpen 20 kronor när han är totalt ointresserade av att behandla mina kläder varsamt och med kunnighet. Nästa gång jag går till Kvarnen ska jag komma i jutesäck och häng in den. Det är väl vad deras intelligensnivå klarar av.

5 reaktioner på ”Obildade tölpar”

 1. vilken tur att bruse finns då som har högre intelligensnivå än alla andra. allvarligt alltså, snacka om att nervärdera andra.

 2. Men visst är det skönt att det finns människor som anonymt törs säga sin mening. Speciellt när det gäller att klanka ner på andra.
  Borde vi inte alla ta efter dom?
  Fram för fler anonyma uttalanden!
  HURRA, HURRA, HURRA!!!

 3. Pinsamt att inte ha koll på vanlig enkel vett och ettikett när man har det yrket. Även om jag dock inte håller med om att vett och ettiket har med intelligens att göra så säger jag:

  Bruse – Kvarnen 1-0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.