Tänk, vilken affärsidé

Det går att köpa och få hemlevererat precis vad som helst. Böcker, skivor, julgranar, pizzor, kök, mat, prostituerade, kläder, till och med hela hus.. Ja, precis vad som helst. Sånt man egentligen bara kan knalla ut och köpa, men man är för bekväm att göra det, så man vill ha det till dörren.

Men det som man verkligen behöver för att överleva, som man inte alltid själv kan köpa på grund av sjukdom, går inte att få hemlevererat. Jag tänker på mediciner. Hur sjuk du än är, ska du masa dig iväg till ett apotek som bara har öppet några timmar om dagen vissa veckodagar. Vet inte hur många gånger jag suttit på ett apotek nyopererad med fruktansvärda smärtor, och väntat och väntat på min tur.

Tänk vad smidigt det skulle vara att få sina mediciner hemlevererade. Inte nästa dag, inte nästa vecka, utan inom någon timme efter att man beställt grejerna via exempelvis en hemsida med sin e-legitimation. Böcker, skivor, mat och så vidare, kan vi klara oss utan. Men inte mediciner, det handlar ju faktiskt om liv och död!

… oj, jag glömde visst. Vi lever ju i en monopolistiskt planhushållning där staten vet bäst hur vi ska hantera vår egen hälsa. Glömde det. Förlåt mig.

6 reaktioner på ”Tänk, vilken affärsidé”

 1. Den affärsidén som de gör reklam för överallt, där du beställa allting receptfritt till 50% lägre pris, till och med amfetamin!?.. how convenient! Trisst att det är propagandareklam bara… men du kanske borde starta det där iaf? Vad har du gjort med foten föresten? 🙂

 2. Menar ju förstås att man måste ha recept osv som idag. Det är bara själva hemtransporten jag är ute efter.

  Stelopererat en stortå. Så det tog tid att halta till apoteket igår för att få morfin. Inte blev det mindre smärtsamt av det.

 3. Det där fixar Du bruse! Någon sorts digital fullmakt och påskrift online vid leverans.

  Jag registrerar mig som första kund! Tänk vad smidigt för mig som bor långt från ära och redlighet nuförtiden…

  Läste om ett Arvikaföretag som hade utvecklat ett säkert system för försäljning av biljetter i andra hand. Det står om dem i någon AN från denna vecka. Kanske något att bygga vidare på med din idé?

  Krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.