Försenad hjulklapp

Det började glappa både i framnavet och baknavet på fixien. Lagren fram lyckades jag spänna sådär lagomt, så det rullade lätt och slutade glappa. Men baknavets lager lyckades jag inte justera, mer än att för att få det att sluta att glappa, rullade det knappt alls. (det blev många att i den där meningen… fyra stycken). Lämnade in bakhjulet till cykelbutiken som byggt hjulet tidigare i våras. De beställde nya lager, men glappet var kvar efter lagerbytet. De e-postade till leverantören Surly som klämmkäckt tyckte lagren skulle smörjas in, men maskinlager smörjs inte, utan de byts ut. Vilket de på verkstaden ju hade gjort. Så snälla mekanikern bytte hela navet, men då han inte hade ett nav för 32 ekrar utan ett med 36 hål, fick han byta även fälgen. Så jag gick därifrån idag med ett helt nytt bakhjul på garantin. Nu vet jag var tomten bor, på verkstaden på Cykelcity. Även om han kom sex dagar försent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.