Hjulstämning

Riktig julstämning är vi inte bortskämd med de senaste åren, regn och slask ger inget sådan njutbar känsla och förväntan inför julen. Då är det härligt att på dagen efter lucia vakna till denna underbara vita utsikt från verandan. Inga trafikleder som brusar i fjärran, ingen tunnelbana som passerar var femte minut 20 meter från fönstret, ingen buss som står på tomgång en kvart. Det är fridfullt, det är tyst, det är lugnt, det är vackert, det är julstämning. Här inne i personalhuset är det lika tyst och stilla. Förutom några enstaka morgonpigga själar, ligger alla och sover ruset av sig sedan gårdagens julfest. Inne i vagnhallarna står spårvagnarna djupt försjunkna i sin vinterdvala och väntar på våren. Därför infaller inte någon riktig hjulstämning ute på den helt öde bangården.

8 reaktioner på ”Hjulstämning”

 1. Vi har ett personalhus med kanske 20-30 bäddar samt sovsalar i stationshuset. Inpå knuten går Sörmlandsleden, vilket jag och Caballeron provade för ett par år sen.

 2. Jag menade faktiskt mer permanent. Du verkar ju inte trivas med Kärrtorp speciellt mycket. Du gnäller över tunnelbana och tomgångskörande bussar i var och varannan tråd på din blogg.

  Bli vaktmästare där nere på bangården vetja!

 3. Gnäller? Det är ju ett kallt konstaterande bara, att tunnelbanan passerar mitt fönster var 5:e minut. Det kan vem som helt kontatera om man läser tidtabellen. Ren och skär fakta. Vem är det som gnäller egentligen?

 4. Nu var jag inte sarkastisk, Bruse. Det var i all välmening.

  Jag tänkte närmast på ett inlägg Du hade för ett tag sedan när Du upptäckte hur tyst det var för att det var strömavbrott, tror jag, och tunnelbanan stod stilla. Men jag tänker också på ett inlägg där Du ondgjorde dig över en traktor? som lät när de sågade ner ett träd utanför din balkong.

  Själv flyttade jag ut på landet istället för att gnälla.

 5. Menar du på fullaste allvar, att konstatera att frånvaron av tunnelbana, är gnäll? Att konstatera att en traktor som sågar ned ett träd, är gnäll? Hur ska jag uttrycka en betraktelse utan att det uppfatta som gnäll? Kanske hålla käften, det du menar? Tror nog gnället ligger hos betraktaren, att gnället är hos läsaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.