Gjort av smör

Att jag är trött idag har sina naturliga skäl, men resten. Solen lös och jag tänkte ta en lätt runda med min Commencal i Sicklaskiftet så här på årets första dag. Det började redan med att vattensäcken till Camelbaken läkte vid öppningen, varvid en halv sjö bildades i köket. Väl ute frös vattnet i slangen, trots att den var vintermunderad. Men värst var väl att den lilla oansenliga ofrusna pölen fick mig att göra en liten volt med cykeln. Allt gick bra, tills det lätt smatter från bakhjulet. Växeln hade åkt in i bakhjulet och var sned. Drog det rätt och hoppades att det “bara” var växelörat som blivit böjd. Igen. Har inte cyklat på två månader, och förra gången hände samma sak, snett växelöra. Iofs är det bättre att den går sönder än växeln, men 250 kronor för en liten vinklad grej med hål i, gjort av smör är lite väl dyrt. Särskilt när det är andra växelörat sen jag köpte cykeln i juli.

Är det vad som händer på årets första dag, som sätter tonen för resten av året? Är det så här resten av året kommer att gestalta sig? Eller är det bara en engångsföreteelse?

2 reaktioner på ”Gjort av smör”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.