Njuta gående

Stress jäkta skynda. De syns på stan, på motionsspåren, på hållplatser, ja överallt. Folk som går omkring med sitt njutningsmedel i handen. De ger sig inte tid att sitta och ta det lugnt, njuta av livet och sina njutningsmedel. Det började redan för några år sen, rökare som inte kunde sitta ned och njuta av sin cigarett, utan de kutar omkring med cigaretten i handen var än de var, var de än gick. När jag var liten, satt alltid rökarna och njöt av sin cigarett i lugn och ro.

Nu har samma sak skett med kaffedrickandet. Folk ilar runt med en kaffemugg i handen, de ger sig ingen ro att sitta och njuta den i lugn och ro. För mig är att fika inte bara att inmundiga kaffe, det är en paus från jobbet, en paus från jäktet, en paus i cyklingen. En möjlighet att hämta andan och låta själen återhämta sig. Hur ska man kunna njuta av kaffet om man inte sitter och tar det lugnt, utan kutar runt?

Vad kommer härnäst? Kommer folk att hålla nästa njutningsmedel i handen, sitt könsorgan? Kommer dom att onanera samtidigt som de går? Eller till och med idka samlag samtidigt som de vandrar omkring? Eller kommer de ens ta sig tid att sova i lugn och ro, utan sover gående? Det handlar nog inte om om, utan när. Kom ihåg var ni läste det först.

4 reaktioner på ”Njuta gående”

  1. Det där med kaffet är intressant. Om någon hade knallat ner i tunnelbanan med en kopp kaffe för 20 år sedan hade ögonbryn höjts till bristningsgränsen. Eventuellt hade det vankats stryk.

  2. Det ska va effektivt, man ska göra flera saker samtidigt. Spara tid!

    Min fråga, var sparar man tiden, vad ska man ha den sparade tid den till. Finns det ett bäst före datum på den och kanske framför allt får man ränta på den?

  3. Den sparade tiden räcker exakt en sekund, och någon ränta får du inte alls. Tvärtom, du får betala ränta för att du slösat energi på att spara på något som är mer lättflyktigt än aceton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.