Oförsvarligt agerande

Vår största och farligaste granne som vi varit i krig med sedan nästan 1000 år, och som tog halva Sverige för 200 år sen, invaderade en av sina grannländer, Georgien, för ett halvår sedan. Nu har Rysslands president meddelat att de ska rusta upp sitt försvar. Samtidigt har Sverige rustat ned sitt försvar och ombildat det till en liten insatsstyrka för utlandsjobb. Vi har inte längre ett försvar som kan försvara vårt eget territorium. Jag är lite smårädd, inte för vad Ryssland gör och kan göra, utan för vad Sverige inte kan göra. Kommer vi stå där oförberedda på samma sätt som när Tyskland gick in i Polen? Tack och lov har regeringen kommit med en proposition där försvaret åter ska förvåra vårt eget land. Inte något annat land på andra sidan jordklotet. Sent ska syndarna vakna, men det kommer ta minst 10 år innan vi är där. Vi får hoppas ryssen väntar tills dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.