Ros och ris

Vilken otrolig skillnad det är på snörjningen. Inne i stan är det tjock snöig sörja som är tung att promenera på. Efter två dagar är det fortfarande inte bortplogat. Verkar som gatukontoret lever efter devisen att det iallfall töar bort om några månader. Likadant när jag gick över torget i min stadsdel, slaskig skitig sörja överallt. Trottoarerna var inte ens plogade, så de flesta gick ut i gatorna, till bilisternas förtret. Men så kommer jag in på min gård. Vilken fröjd att se, det var så minutiöst plogat, nästan asfaltsrent. Och inte hade de sandat, för det behövs inte eftersom de plogat ordentligt. Ringde min bovärd och bara öste beröm och lovord över deras insatser. Att de är värda allt beröm de kan få, att de är flera tusen gånger bättre än gatukontoret, som inte ens plogar överhuvudtaget. Ännu en anledning till varför jag vill fortsätta bo i hyreshus och inte omvandla till bostadsrätt. Det blir bara bostadsfel.

2 reaktioner på ”Ros och ris”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.