Grusade förhoppningar

Kroppsarbete borde förbjudas! Som bekväm statlig tjänsteman med egen dator och två skärmar är jag inte van att använda hela kroppen flera timmar i sträck. Började dagen efter frukost med att skyffla runt makadam mellan sliprarna i Hosjöslingan uthälld från en makadamvagn. Efter lunch skulle vi byta sliprar under en växel i Östersjön. Ja, hållplatsen heter så efter sjön som ligger bredvid. Eftersom det var berg runtomkring, gick det inte att dra ut de gamla sliprarna åt sidan, så fick skotta rent under rälerna från allt grus och makadam, och därefter vrida sliprarna och sedan lyfta ut dom. Skottandet och vridandet och lyftandet gick bra tills kroppen skrek KAFFE! Vi hade inte med oss fika, så efter fyra timmars skottande och lyftande var alla krafter som bortblåsta. Orkade inte ens ta en enda bild med den medhavda kameran. Bara två dagar kvar, sen är jag tillbaka till min kontorsstol och cykel. Cykla 13 mil är ingenting mot att skyffla makadam, rena semestervilan.

2 reaktioner på ”Grusade förhoppningar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.