Söndagsbilister

Söndagsbilister kallade pappa bilister som inte körde bil så ofta. Därför hade de uppenbarliga problem med att veta var de skulle, hålla trafikrytmen eller följa trafikreglerna. En söndagsbilist behöver inte köra bil bara på söndagar för att bli kallad söndagsbilist, de är ute och kör alla dagar i veckan med samma nervösa körstil. Men förty beter de sig som en söndagsbilist.

Att cykla till jobbet mellan halv åtta och halv nio är dumt. Det vet jag sen tidigare, ändå så gör jag det om och om igen. Som imorse. Och det är under den timmen som alla livsfarliga pendlare ska cykla till sina jobb. De som förstör rytmen genom att knappt ha styrfart och därmed vinglar omkring på cykelbanan, helt ogenerade att det ligger tjugo cyklister bakom som vill förbi. De har även nollkoll på trafikreglerna, cyklar lite hur som helst där det behagar. Fick imorse möte av för ovanlighetens skull en man, som vid mötet började väja åt sitt vänster, alltså mot mig som höll åt höger. Då fortsatte jag hålla höger mer och mer, samtidigt med orden “vakna! vi har högertrafik i Sverige sedan 1967“. Varvid jag fick världens utskällning om min mentala hälsa.

Kan inte söndagsbilisterna hålla sig till sina bilar, måste de sätta sig på en cykel och bli en söndagscyklist till fara för omgivningen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.