Tröskeleffekten

När vi klev in till år 2009, klev Lidingöbanan över tröskeln från att tidigare i cirka hundra år varit en järnväg, över till att bli spårväg. För några veckor sedan klev två spårvagnar från Lidingöbanan och Nockebybanan över tröskeln från att vara trafikvagnar till att vara museifordon i Malmköping. Inte mer än rätt efter mer än 60 år i aktiv trafiktjänst.

Vi besökte Millesgården som vilsekomna turister och reste hem med påLidingöbanan som trafikeras av just vagnar som nyligen blev museispårvagnar. Det borde innebära att banan trots sin moderna status, borde betraktas som museispårväg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.