Vilken röra

Färgat varmt vatten med härdat fett och snabba kolhydrater och antydan till grönsaker kallar inte jag för lunch. En lunch ska för mig vara näringsriktig, innehålla energi nog för att jag ska orka fram till middagen. Därför har aldrig soppa varit min grej. Det är i stort sett thé med energilös sallad i. Inte står jag mig på sånt många minuter innan jag blir hungrig igen. Soppa är en förrätt, eller nåt man tar i en kopp på kvällen för att få i sig något varmt en kulen kväll. Inte något som på något sätt ger energi för 6 timmar. Möjligtvis 6 minuter, sen kommer hungern igen. Men så har många soppdrickare stora magar, för de försätter kroppen i svältläge i brist på energi.

Tacka vet jag en fet vitlökskorv i en spårvagn mitt ute på en järnvägsbank en midsommarafton illustrerad av en simmande älg ute på Östersjön. Sagolikt så det förslår.

2 reaktioner på ”Vilken röra”

  1. Du är ju inte, här, så “någon” (inte jag) vispade ihop pulversoppa. Så nu har jag ätit knäckebröd för ett helt år. Bröd förresten, det äter jag till frukost, inte annars. Så du vet, ingen soppa eller bröd efter klockan 9. Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.