Saltschock

Sockerschock har vi alla hört talas om. Det är när någon äter för mycket socker och blodsockret sjunker ned i källaren och vederbörande drabbas av såkallad paltkoma. Saltschock är när maten är så salt att man dricker kopiöst med salt och det alldrig går över.

Men jag läste bara på receptet, sade dagens matlagare.

Vi studerade receptet och det stod tre kryddmått för en sats, och eftersom han gjort dubbel sats hade han i hela sex kryddmått. Till nio personer! Dessutom var den tillsatta kasslern redan salt, så max ett halvt kryddmått salt hade räckt. Inte konstigt det känns som sahara i munnen. Inte konstigt att största dödsorsaken är högt blodtryck och hjärtinfarkt.

3 reaktioner på ”Saltschock”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.