Tryggt med gummi

Råkade hamna på Kaffamaskinen och började kolla lite på espressomaskiner och kvarnar. Ställde då frågan om gummipackningen uppe i brygghuvudet behöver bytas efter 8 år. Jodå, tyckte killen, den blir torr efter ett tag varvid det läcker vid filterhållaren närman brygger kaffe. Vilket ju stämmer. Kom därifrån med en ny gummiring för sextio kronor och instruktionen att det bara är att knacka bort den gamla försiktigt med en mejsel.

Nästan så lätt var det, fick dock använda en hammare och en Klon som mothåll, sen lossnade gummipackningen. Den nya ringen var som en bitring, mjuk och fin när den pressas ihop. Den gamla gick i tre delar när jag försiktigt böjde på den. Så bytet var behövligt. Torkade rent med en trasa där den suttit, diskade brygghuvudet, satte ihop det och nu är min Gaggia som ny. Den är gjord av stål och gjutjärn, inget plast som går sönder efter bara något år, så nu bör den väl hålla åtta år till, minst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.