Bostadsfel eller rätt?

Nästa vecka är det omröstning om vi ska köpa loss kvarteret och bilda bostadsrättsförening eller inte. Jag erkänner, jag har inte läst alla papper så noggrant. För jag kan inte bestämma mig. Vi har fått ett väldig bra pris, nästan halva marknadspriset. Men HSB:s kalkyler förutsätter det låga ränteläget vi har nu. De har inte alls i kalkylerna för våra framtida boendekostnader tagit hänsyn till att räntan faktiskt kan fördubblas! Det oroar mig en del. Samt att jag trivs rätt bra som hyresgäst hos Svenska Bostäder. I det stora hela sköter dom sig bra och är lyhörda.

Alla papper från bostadsrättsföreningen, HSB, Hyresgästföreningen och alla motståndare har jag sparat och iallafall en gång skummat igenom. Satte mig därför för att läsa igenom dom ordentligt och inser att jag inte ens är medlem i bostadsrättsföreningen. Oavsett hur jag röstar, bör jag vara medlem, för då kan jag få insyn och tillgång till alla interna handlingar om det skulle behövas. Tänkte ringa ordföranden Olle och anmäla mitt intresse för medlemskap, men något telefonnummer till någon i styrelsen kunde jag inte hitta på de fyrtiotal sidor papper jag sparat. hemliga klubben liksom. Så förtroendeingivande, att bli medlem i n förening där styrelsen inte går att få tag på. Precis när jag surfar in på www.hitta.se för att leta efter hans telefonnummer, ringer det på dörren. Där står två män. Innan de ens hinner presentera sig frågar jag vänd till den ena mannen: “är du Olle, ordförande?“. De såg rätt paffa ut, men han svarade jakande till slut. “Bra jag vill bli medlem“, replikerade jag då lika snabbt.

Tänk om det alltid kunde vara så, att bara jag tänker på att ringa någon, står denne i trapphuset och ringer på. Vad praktiskt livet vore.

4 reaktioner på ”Bostadsfel eller rätt?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.