Då och nu

Då när jag var liten, fick vi en 33 centiliters flaska med läsk på lördagarna. Inget mer. Nu dricker ungarna en och en halv liter läsk. Per dag!

Då när jag var liten fick vi ungefär ett hekto godis på lördagarna. Inte annars. Nu äter ungarna ett halvt kilo godis. Per dag!

Då när jag var liten, gick vi två kilometer på trottoaren utefter vältrafikerade gator till skolan. Varje dag. Nu får ugnarna skjuts till skolan av föräldrarna i bilen 300 meter. Varje dag.

Det finns föräldrar som fortfarande inte förstår varför deras barn blir feta och får diabetes före 15 års ålder. Det borde räknas som barnmisshandel att behandla sina barn på sådant här inhumant sätt. Föräldralicens borde införas, bara de som bryr sig om sina barns hälsa, får skaffa barn. Resten kastrerar vi.

4 reaktioner på ”Då och nu”

 1. Oj! Lite för svart eller vitt för min smak, men visst finns det föräldrar som agerar oklokt till deras barns nackdel. Att kalla dem idioter och yrka på kastrering är att gå för långt! Eller just det, barnen skulle ju gå långt.

 2. Det var medvetet skrivet onyanserat och svartvit. Hade jag skrivit mer nyanserat så hade du inte läst eller kommenterat. Haha. Men inte kallade jag väl dom för idioter?

  Innerst inne är vi överens om det hela tror jag, men inte mitt ordval.

 3. Du bara visar hur gammal du är , Bruse. 😉

  Men du glömde en sak: Då när jag var liten satt inte vuxna människor och åt godis varje dag.

  Men det verkar vara så. Större godispåsar och oftare, större läskflaskor och oftare. Alltid något som skall firas. Sen skyller man sin fetma på kostråd man inte följer.

 4. Jo, många föräldrar är dåliga förebilder.

  Ska vi kastrerar föräldrarnas föräldrar också? Eller kanske sänka deras löner, så de inte har råd med godis varje dag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.