Lahet föder dumhet

Till sitt försvar säger många bilägare att de behöver bilen för att exempelvis storhandla en gång per månad. En bil kostar ungefär 2000 kronor per månad i Stockholm, inklusive skatt, försäkring, parkeringsavgifter, värdeminskning, bensin, reparationer osv. En taxiressa tur och retur till exempelvis Kungens Kurva skulle för mig kosta max 500 kronor. Jaha, där föll den argumentationen för att ha bil.

Eller så behöver dom bilen för att köra hem den nya sängen eller soffan från Ikea. För 500 kronor kör Ikea hem den och bär upp den åt dom. Ska de ha en bil för att köra hem en säng vart tionde år så blir det en jäkligt dyr säng. Om bilen kostar 2000 kronor per månad, blir det 240 000 kronor på tio år. Tvåhundraförtiotusen kronor, nästan en kvarts miljon! Mycket pengar för att köra hem en säng eller en soffa vart tionde år. För dom pengarna får man ju en superdupermegalyxig säng!

Det är ren lathet och egoism att påstå att man behöver bil i Stockholm, där det inte visas någon hänsyn till miljön och människorna som bor i staden.

3 reaktioner på ”Lahet föder dumhet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.