Vaccin mot vaccinhysterin efterlyses

Är inte syftet med att vaccinera sig mot svininfluensan, att vi inte ska bli sjuka av svininfluensan? Hör från både höger och vänster hur folk blir liggandes i feber i flera dagar efter de tagit sprutan. Inte så konstigt kanske, det är ju ändå lite influensa som sprutas in i armen. Sannolikheten att åka på en liten variant av svininfluensan efter vaccineringen verkar nästan vara 100%-ig. Jämför det med sannolikheten att åka på den riktiga svininfluensan om man inte vaccinerat sig, som är ganska liten om man tvättar händerna ordentligt, inte petar sig i ögonen eller andra slemhinnor osv. Inte en enda jag känner, eller någons bekants bekanta har åkt på svininfluensan, men alla som jag känner som vaccinerat sig, har fått biverkningar som feber.

I tisdags förra veckan vaccinerade sig Klonen och blev liggande i feber i två dagar. Sedan var han feberfri två dagar, men har nu sedan i fredags legat och sovit i feber konstant i över två dygn. Först idag är han feberfri och pigg. Han blev alltså sjuk i nästan sex dagar av ett vaccin som ska hindra honom från att bli sjuk i svininfluensan i en vecka. Var det värt att bli sjuk en dag mindre? Med andra ord, vad är syftet med denna masshysteri att vaccinera sig? Jo, man kan dö av svininfluensan säger många. Det är förvisso sant, men vi måste relatera det till andra risker. Det är större risk att vi dör i trafiken än av svininfluensan, då tycker jag vi ska vaccinera oss mot dödlig trafik!

4 reaktioner på ”Vaccin mot vaccinhysterin efterlyses”

  1. Masshysterin är väl tråkig på många sätt och om folk vore smarta nog att ta till sig information utan skrämselpropaganda så vore det nog det bästa.

    Men till saken hör att de som mår dåligt av vaccinet skulle mått etter värre av att bli utsatta för influensan i sin fulla styrka. Några av de kanske rent utav hade behövt boka sig en konstgjord lunga i förtid.

  2. Och visst finns det riskgrupper, som absolut bör vaccinera sig. Men flertalet av oss är grundfriska, och sak vi vaccinera oss mot alla sorters influenser som finns, blir det ohållbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.