Det är inte raketforskning

Det handlar ju inte direkt om raketforskning att ploga en cykelbana. För hur svårt kan det vara att förstå instruktionen att ploga gata X från punkt A till B? Tydligen verkar det vara enormt svårt för entreprenörerna att förstå denna enkla instruktion, eftersom de lite här och där lyfter på plogen, lämnar en stor ofarbar snöhög och sedan plogar vidare. Trots att jag felanmält varje dag i två veckors tid, har inte cykelbanorna utmed Skanstullsbron och Nynäsvägen mellan Ringvägen och Sofielundsplan blivit plogade överhuvudtaget sedan julen. Det ligger stora decimeterhöga snöhögar lite varstans. Vilken femåring som helst begriper dessutom att vid blidväder som nu, blir det moddigt på våra vägar, som Stefan uttryckte det. Då undrar jag helt enkelt om plogbilsförarna har ett intellekt sämre än än en femåring, är dom analfabeter som inte förstår skrivna instruktioner, eller har de helt enkelt inte nyktrat till efter julglöggen? För sköta sitt jobb klarar dom uppenbarligen inte av, trots att det är hur enkelt som helst att förstå: fäll ned plogen vid A och ploga bort snön till B. Hur svårt kan det vara, det krävs inte raketforskarkompetens för det.

5 reaktioner på ”Det är inte raketforskning”

  1. Botox, du tänker inte alls på miljö- eller hälsoaspekten? Som cyklist släpper jag ut noll koldioxid och vi cykelpendlare belastar vi sjukvården mindre än icke cykelpendlare generellt sätt.

    Förstår inte att det ska rackas ned på de som transporterar sig på det miljövänligaste sättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.