Vargen kommer!

Det är som att hela tiden ropa att vargen kommer, att kalla snöfall för snökaos eller snöstorm hela tiden! Det är snöfall! Kaoset står den obefintliga plogningen för. Cyklade hem från Karlaplan via Slussen vid 21-tiden igår. Inte en enda plogbil såg jag som plogade under den timmen det tog hem.

Såg i och för sig en plogbil En enda. Men han körde omkring med upplyft plog på gator med 10-20 centimeters snömodd! Där gjorde den ju stor nytta. Vore det inte smart idé att sänka plogen och ploga lite?

Jag kom hem, det var inga som helst problem för mig. Var en spännande färd. Men världen är större än dig och mig som kan gå och cykla. Det finns faktiskt andra där ute som vi måste visa hänsyn till. Hur ska gamla med rullatorer, föräldrar med barnvagnar och rörelsehindrade i rullstol kunna komma till sina jobb, till dagis eller till affären när trottoarerna är oplogade i två månader? Hur ska ambulanser och brandbilar kunna komma fram innan det är för sent när det är 20 centimeter snömodd på gatorna, och plogbilarna inte plogar förrän det slutat snöa om några dygn enligt prognosen? Jag bara undrar hur de ansvariga för plogningen tänkt. Om de tänkt…

En reaktion på ”Vargen kommer!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.