Cykelburka

Det talas om att förbjuda burka i olika sammanhang, och det ligger något i det. Det passar inte alla yrken att dölja ansiktet helt, exempelvis i skolor eller på dagis, där ögonkontakt och kroppsspråk är mycket viktigt för barnen. Men vid all kontakt med andra människor, med sina kunder, är ögonkontakt viktig. Känner vi oss inte sedda i exempelvis en butik, går vi någon annanstans. Det finns yrken där personen klädsel eller utseende inte spelar någon som helst roll, som telefonister osv.

Det är lite tabu att prata om sånt här, det är lätt för de som är utan egen åsikt att skrika rasism istället för att diskutera frågan. Helt enkel är det inte. Samtidigt som vi inte kan inskränka andras människors sätt att leva och klä sig, så finns det ändå vissa normer och regler som vi alla måste följa i kontakt med andra människor.

För att förtydliga att jag i princip inte är emot bärande av burka i sig, utan det är vid vilka tillfällen den bärs som vi bör vara restriktiva, har jag min egen burka när jag cyklar så här års. Utan min balaclava skulle jag frysa haka, öron och nacken av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.