Lättare sagt än gjort

Det är dags att byta kedja på räcern, och eftersom cykeln är fyra år gammal, är det väl lika bra byta kassett också. Lättare sagt än gjort! Det verkar vara slut på 105-kassetter med 12-27 i utväxling. Jag vill nämligen ha lättare utväxling, det bestämde jag mig för på Brevet 300 km, när vi låg på lättaste växeln utefter gamla E4:an i den hårda motvinden.

På väg hem efter Ekerörundan idag tittade jag in lite här och där, men ingen hade. Självklart fanns det närmare än vad jag trodde. ECI i Björkhagen hade både kassett och kedja och dessutom till ett mycket bra pris. Passade på att köpa nya vevlager, de är ju trots allt fyra år gamla. Hem och demonterade det som skulle bytas ut. Lättare sagt än gjort! Vänster vevlagerskopp var trög, men gick att få dän med lite 5-56. Men höger sitter som berget. Jaja, jag vet att höger vevlagerkopp är vänstergängad! Förty sitter den fast efter att blivit marinerad i 5-56 i flera timmar. Den sitter så hårt, att min armstyrka överstiger materialet i koppens som nu börjar trasas sönder av verktyget. Vad göra? Magnus tipsade om att slitsa koppen den med en bågfil, så trycket på gängorna släpper. Men det är jag för feg för. Får åka in till Cykelcity och se om de har några fulknep att ta till. Lättare sagt än gjort med en cykel i delar.

5 reaktioner på ”Lättare sagt än gjort”

  1. Under en period när jag mekade spinncyklar så använde jag en rörstump som förlängare, dt brukade få loss de flesta. Ibland fick man ta till gasolbrännaren och värma hylsan ngt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.