Halvledare

Om nu säkerheten på Fredrikshofs träningsrundor och i mastergrupperna på Vätternundan är prio ett, varför åsidosätter ledarna det?

Det var de mest orutinerade cyklister jag varit med om. De ger inga tecken för potthål eller hinder i vägbanan – körde ner i flera hål och höll på att kollidera med kantstenar flera gånger, de kör hejdlöst mot stopplikt, vinglar omkring i sidled, håller inte sin plats i klungan eller väntar inte in de som blir efter. Är det första gången de cyklar överhuvudtaget? Vi måste kunna lita på varandra i en klunga, de längst fram är våra ögon.

Och de här ska jag cykla 30 mil med nästa helg?! För första gången är jag rädd när jag cyklar. Det kommer bli olyckor med sådana här stollar som inte följer trafikregler eller tänker på gruppens säkerhet, utan bara skiter i andra.

Sa till en ledaren att det här var det värsta träningspasset jag varit med om hos Fredrikshof. Inte konstigt cyklister och Fredrikshofare får dåligt ryckte. Ledarna ska vara förebilder och föregå med gott exempel, tyvärr var de inte alltid en förebild.

Är det säkerheten som går främst, får det fanimej ske en uppryckning!

En reaktion på ”Halvledare”

  1. Det verkar vådligt det där. Man tycker ju folk kunde anstränga sig en liten, liten smula för att det skall bli fördelar med klungkörning, annars kan man lika gärna cykla själv.

    Är du kanske med på Youtube?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.