Beroenden

Det finns bra och dåliga beroenden. Det finns kroppsliga, själsliga och mentala beroenden.

Kroppsliga beroenden som droger och centralstimulerande medel är nog svårat att bemästra. Hela kroppen skriker efter dom. Förty är kaffe väldigt gott, jag har svårt att leva utan det. Viss forskning visar ändå på vissa hälsofördelar, så jag fortsätter pimpla. Alkohol är jag väl inte direkt bereonde av, men gudars så gott det är med en god singel malt en fredagskväll som inledning på helgen. Whisky kategoriserar jag som själsligt beroende, det gör gott för själen med en whisky som smeker gommen och strupen.

Mentala beroenden är lättast att bemästra, det är bara tiden och plånboken som begränsar missbruket. Men det sägs, att har man en gång provat ett par cykelbyxor från Assos, så vill man inte ha några andra. Har sen förra året ett par Assos Uno som jag trivts med. Men som med alla beroenden ökar man dosen allt eftersom. Köpte idag ett par Assos Mille. Undrar hur lång tid det dröjer innan jag köper ett par F13 som kostar en halv lön typ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.