Trafikvärk

Kanske planerade jag det hela dåligt, men det är lättare att skylla på andra. Alltid! Ekeröfärjan var försenad (som vanligt) så jag kom hem försent igår och missade min tvättid. Mitt eget statliga verk försenade mig och jag kan väl därför påstå att min arbetsgivaren stal lite av min fritid. Eftersom jag planerat mitt tvättande så dåligt senaste veckorna var det akut brist på underkläder. Tog mig sålunda friheten att ta tillbaka tiden jag förlorade igår och tvättade imorse, till följd att jag kom sent till jobbet. Nu är vi kvitt, Trafikverket och jag. Tycker iallafall jag.

Som inte det var nog, ringde kollegan och sa att hon fastnat i Årstaberg på grund av nedriven kontaktledning. Visserligen var det ett av SL:s pendeltåg som rivit ned kontaktledningen, men förty är det Trafikverkets anläggning som gått sönder. Alltså vår egen arbetsgivare som återigen sinkar oss från att komma i tid till jobbet.

Då borde det väl vara okej att komma sent till jobbet, om arbetsgivaren hindrar oss?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.