Ego 2.0

Det sitter i huvudet. Allting. Hur du är som person, vad du tycker om, hur du gör vissa saker, hur rädd du är, hur modig du är. Och det fina med att allt sitter i huvudet, är att det går att ändra på! Det är inte som din kropp, den är som den är. Är du bara 171 centimeter lång, är det inte mycket du kan förändra på det. Har du små benmuskler, kan du förvisso träna upp dom i en viss omfattning, men inte mycket. Deras egenskaper sitter i dina gener, och dina gener kan du aldrig ändra på. De är beständiga.

Men hur ditt beteende kan du definitivt ändra på. Det sitter inte i dina gener. Det som som gör dig, är format av miljö, uppfostran, umgänge och dina tidigare erfarenheter och det sitter allting i dit huvud. Är det någon egenskap du inte gillar med dig själv? Enkelt! Det går att träna bort! Nå, det kanske inte är så enkelt alltid, men det går. Förr eller senare. Finns bara viljan till förändring, kan du ändra på dig hur du vill. Tolamåd är en bra egenskap att inneha för att kunna förändra sig, för det tar tid. Saknar du tolamåd, börja träna på det först. Och det ska gudarna veta, att det inte är lätt att träna sitt tolamåd. Jag som inte ens kan stava till det!

4 reaktioner på ”Ego 2.0”

  1. Beror på om beteendet är ett resultat av en personlighetsstöring som kommer av tex bokstavskombinationer. Då krävs det mer än en vilja att förändra ett beteende. Det kanske saknas kopplingar i hjärnan som gör att beteenden då är näst intill omöjliga att förändra. Men genom olika slags mångåriga terapier kan man, i bästa fall, lära sig att hantera beteenden man inte finner önskvärda.

    Jag önskar att jag kunde förändra min längd. Min vikt skulle passa bättre om jag var 177

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.